netherlands germany france united-kingdom

Furstenlook

 • Studbook Bwp
 • Sex Stallion
 • Born 2011
 • Colour Black
 • Height 170
 • Discipline Dressage
 • Info
  Stud fees 1284
  Approved for Oldenburg
  Sperm fresh
Furstenball Furst Heinrich Florestan I
Dawina
Maradonna Donnerhall
Marella
Lady Diamond Londonderry Lauries Crusador X
Windsor Queen
Waluna Weltmeyer
Antara
 • Info
  De kampioen van de zadelkeuring in Vechta 2014 en topprijs op de veiling!!

  De als was hij van een kunstenaar gemaakte furstenlook was de onklopbare kampioenshengst van de 3de Oldenburgse zadelkeuring begin april in Vechta 2014, waar hij meteen ook de topprijs van 350 000 euro behaalde in de veiling.

  Furstenlook zelf beschikt over veel charme en schoonheid, zijn buitengewone lijnen verbindt hij met veel adel en dat komt tot uiting in zijn verschijning onder het zadel. Hij beschikt over 3 basisgangen van topkwaliteit, waarbij hij ook een goede rittigheid heeft.

  Elke generatie in zijn afstamming bracht kampioenen: zijn vader Furstenball was zelf kampioen, winnaar hengstenproeven, landeskapioen en Duits kampioen, en hoge klassementen in 2012 op het Duits kampioenschap en het wereldkampioenschap in Verden.
  In 2013 heeft hij reeds S-dressuur gewonnen en werd hengst van het jaar in Vechta. Furstenball heeft al 20 gekeurde zonen, waaronde Follow Me, de kampioen van 2012.
  De moeder Lady Diamond gaf met San Amour I reeds de gekeurde hengst San Severo en met Sandro Hit de Duitse kampioensdeelnemer Sardera. Lady Diamond is de volle zuster van de Duitse Kampioene La perla/holga Finken en halfzuster van de gekeurde Du Moulin (NL).
  De moedersvader Londonderry was kampioen, Duits Kampioen en is een der invloedsrijkste rijpaardenproducenten van zijn tijd. In 2013 werd hij Hannoveraanse hengst van het jaar. Weltmeyer in derde generatie was zelf ook Duits kampioen, winnaar hengstenproeven en met meer dan 100 gekeurde zonen in der meest invloedrijke dressuurhengsten van de laatste 20 jaar.

  Furstenlook komt uit de Westfaalse merriestam 404 die ook de hengsten Dacapo, Levator, Pilots Treffer, Sonnenkönig, Whitford en het succesvolle dressuurpaard Gollywogg gegeven heeft.


This website uses cookies. This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant.
Learn more