netherlands germany france united-kingdom

Peppermill

 • Stammbuch Kwpn
 • Sex Hengst
 • geboren 1997
 • Farbe Bay
 • Stockgröße 166
 • Disziplin Jumping
 • Info
  Deckgebühr 1300
  Genehmigt für KWPN
  Sperma frisch
Burggraaf Landgraf I Ladykiller XX
Warthburg
Loanda Cor de la Bryère
Urbine
Litaire Voltaire Furioso II
Gogo Move
Rosita Lector
Mildred
 • Info
  John Whitaker en Peppermill vormden al 6 jaar een combinatie en ze droegen bij aan diverse teammedaiiles voor Engeland o.a. op het EK in Mannheim 2007 en het EK Madrid in 2011. Daarnaast was Peppermill winnaar van diverse grote prijzen o.a. in Hickstead, Vejer de la Frontera, Rome, Valencia en als laatste die van Madrid. Met zijn voorzichtigheid en geweldige springvermogen met die extra versnelling erin was Peppermill voor het Engelse team en uiteraard voor zijn ruiter John Whitaker hèt paradepaard uit de KWPN-fokkerij.
  Zijn pedigree is een opeenstapeling van best verervende hengsten en merries.

  De KEUR preferente stempelhengst Burggraaf is zijn vader. Burggraaf zelf sprong internationaal onder Roelof Bril. Zo sprong Burggraaf in 1991 tijdens Indoor Brabant de muur van 2.10 meter.
  Burggraaf geniet internationale bekendheid door o.a. de wereldbekerwinnaars S'Blieft, Burggravin, Millennium, Now or Never en Kuno, de Grand Prix paarden Obelisk en Power Point, en vele andere nakomelingen. Wereldwijd heeft Burggraaf al meer dan 30 goedgekeurde zonen. Tevens leverde Burggraaf de (reserve)kampioenen van de VSN, IAN-finale, Lanaken en hengstencompetities.
  Grootmoeder is de in 1975 geboren Rosita, die onder de naam Expo Graphic met Eric van der Vleuten vele nationale en internationale successen behaalde. Met Voltaire gaf zij de merrie Litaire, de moeder van Peppermill.
  Peppermill’s volle broer Twister sprong 1.50m met de Engelse Laura Renwick.Grootvader Voltaire is wereldwijd de best verervende Hannoveraanse hengst. De laatste 8 jaar sprongen er 98 nakomelingen van hem internationaal. Geen enkele andere Hannoveraan komt hierbij in de buurt. De beste Voltaire nakomeling was in 2010 Kellemoi de Pepita met een 6ste pl. op de springranking. Peppermill’s vader is de Holsteiner Burggraaf, die met 102 internationaal springende nakomelingen in de afgelopen 8 jaar binnen de KWPN- én Holsteinse hengstenstapel een vooraanstaande rol inneemt. Peppermill is de enige KWPN-goedgekeurde hengst uit de combinatie van deze twee topverervers Burggraaf x Voltaire, die nu voor de fokkerij beschikbaar is.

  Peppermill is langgelijnd en heeft een aansprekende uitstraling. Speed, souplesse en versnelling; het zijn de elementen die deze hengst zo uniek maken. Peppermill voldoet aan de röntgenologische eisen van het KWPN.


Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren