netherlands germany france united-kingdom

Don romance

 • Studbook Oldenburg
 • Sex Stallion
 • Born 2016
 • Colour Dark bay
 • Height 167
 • Discipline Dressage
 • Info
  Stud fees 856
  Sperm fresh
Dante Weltino Danone I De Niro
Well Done
Rihanna Welt Hit II
Riconess
Gesina Sir Donnerhall I Sandro Hit
Contenance D
Gesine Don Schufro
Gaby
 • Info

  Champion OS, 3e gerangschikt in zijn prestatietest

  Na zijn veelgeprezen overwinning bij de OS Oldenburg Show Jumping Horse Approval, slaagde Conthalou voor zijn 50-dagentest in Adelheidsdorf met topcijfers voor techniek (9,0), aanleg (9,0), prestatiebereidheid (9,5), gemak onder het zadel (9,0), temperament (9,25) en algemene indruk (9,0). Met een totaalscore van 8,86 werd hij maar nipt verslagen en eindigde op de derde plaats tegen sterke concurrentie van 35 deelnemers.

  We kijken uit naar zijn eerste generatie veulens.

  Zijn vader Conthargos, die ook bij ons staat, bracht vele toppaarden zoals Concona/Ben Maher/GBR, winnaar van de Nations Cup, Conthinder/Andrzej Oplatek/POL, winnaar van de Salzburg Grand Prix/AUT, met Conbelleza/Simon Delestre/FRA, Pia Contra/Nicolas Pizarro/MEX, Conbalou/Gert-Jan Bruggink/NED en Irish Breeder Classics winnaar Coolivio PS/Greg Boderick/IRL.

  Zijn grootmoeder Chaccos-Lüd is de halfzus van een prijswinnende hengst OS van Los Angeles en de volle zus van de twee prijswinnende hengsten Chacco's Son I en II (beiden van Chacco-Blue). Chacco’s Son I maakte deel uit van het Nations Cup-winnende Duitse team op CHIO Aken in 2018 en 2019 onder het zadel van Maurice Tebbel. Chacco's Son II won in 2015 de Oldenburgse hoofdprijs en ging het jaar daarop door naar de finale van de Duitse kampioenschappen. Chaccos-Lüd bracht Corydon van T&L (v. Cornado NRW)/Frederic Vernaet/BEL, Vice-kampioen OS en winnaar van de springpaarden Charismatische jonge ster!

  Don Romance PS OLD plaatste zich in 2020 in het Oldenburgse Regionale Kampioenschap na het winnen van de bronzen medaille en als tweede te zijn geëindigd in zijn hengstenverrichtingsonderzoek met uitstekende cijfers het voorgaande jaar. Op zijn 50-dagentest in Schlieckau kreeg hij een 9,0 voor galop, stap, gemak onder het zadel, algemene indruk en karakter.

  Deze jonge ster is het resultaat van een genetische droomcombinatie tussen Dante Weltino en de zekere lijn van Gesina.

  Zijn moeder El.St. Gesina bracht For Romance I, kampioen van de Oldenburgse hengsten en succesvol in Grand Prix, For Romance II, bekroonde hengst die bij ons staat, Fürst Donnerhall PS, goedgekeurde hengst, en Fasine OLD (allemaal van Fürst Romancier), kampioen van de Oldenburgse en Duitse kampioensmerries, verkocht voor een recordprijs op PSI sales, die zelf de goedgekeurde hengst Fasino (v. Foundation) en de merrie A la Fasine (v. Apache), moeder van de goedgekeurde hengst HP Valentino (v. Vitalis) hebben voortgebracht. Ze bracht ook onze kampioenshengst, Feinrich, en kampioen Oldenburger merrie, Fürstin Gesine (beiden van Fürst Heinrich), die de goedgekeurde hengst Visino PS (v. Vitalis) bracht.

  Don Romance PS: nog een eliteproduct uit de Gesine-lijnThis website uses cookies. This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant.
Learn more