netherlands germany france united-kingdom

Chacco chacco

 • Studbook Hannover
 • Sex Stallion
 • Born 2007
 • Colour Dark bay
 • Height 168
 • Discipline Jumping
 • Info
  Stud fees 1200
  Approved for Hannover, Rheinland, Westfalen, Zuidduitse Verband
  Sperm fresh, frozen
Chacco Blue Chambertin Cambridge
Desiree VII
Contara Contender
Godahra II
Stpr. Shakira Stakkato Spartan
Pia
Grandessa Grannus
Fatima (Furioso II)
 • Info

  Chaco Chacco maakt alle voorspellingen waar! In 2016 liep hij onder het zadel van Andreas Knippling internationaal op drie sterren niveau. Met zijn zege in de grote prijs van München was de trend gezet.. hij behaalde diverse overwinningen in grote prijzen en liep succesvol tot het allerhoogste niveau!
  In 2017 zal hij verder sportief worden ingezet!

  Chacco Chacco liet in 2014 van zich horen toen hij, slecht zeven jaar oud, in Magna Racina onder het zadel van Andreas Knippling de internationale S-Proef als winnaar beëindigde, waarbij hij zich in de finale voor 60 andere deelnemers wist te plaatsen! Nadien wist hij zich nog verschillende keren in de kijker te springen.

  Hij werd ontdekt op de hengstenkeuring van Hannover in 2009, als één der fijnste springtalenten van de keuring. De uitgesproken harmonisch gebouwde Chacco verenigt zich in alle positieve kanten met zijn bijzondere afstamming.
  Zijn bloedopbouw brengt in elke generatie een andere topvererver: Vader Chacco Blue behaalde meer dan 30 overwinningen in de klassen A,L en M. In 2003 en 2004 was hij hooggeplaatst in de finale van het Duits kampioenschap, waarna hij zich ook in de kijker sprong op het wereldkampioenschap jonge paarden in Lanaken.
  Ook in de grote sport zette hij zijn carrière succesvol verder. In 2008 was hij met Alois Pollmann-Schweckhorst zeer succesvol op diverse internationale Grote Prijzen en leverde hij reeds meerdere gekeurde zonen in Redefin, Neustadt/Dosse en Vechta.

  Zijn moeder, de staatspremiemerrie Shakira behaalde op haar merrietest de maximumscore van 10 bij het springen. Zij is een dochter van de legendarische hengst Stakkato. Hij verzamelde een hele reeks bekers met Eva Bitter in Grote Prijzen en was in 2004 vice Duits Kampioen.

  De zware hengst Grannus, in derde generatie was één van de stempelhengsten voor de internationale springsport. Overal ter wereld hebben nakomelingen van deze topvererver zijn kwaliteiten verder gegeven. Grannus zelf was succesvol op S-niveau.

  Met de tophengst en multi-vererver Furioso II en de springpaardenleverancier Domspatz is de afstamming ook in de volgende generaties perfekt afgesloten.
  De overgrootmoeder Fatima was zelf succesvol in de sport en gaf met Escude (NL) en Graf Noir (Italië) twee goedgekeurde hengsten.

  Chacco is een product uit de Hannoveraanse merrielijn 42/s. Daaruit kwamen ook de gekeurde hengsten Amazing, Eiroon, Sandromit, en het internationaal succesvolle springpaard Saint Tropez/Kurt Gravemeier voort.

  Eind 2010 legde Chacco Chacco een zeer goede hengstenproef af waarbij hij met 126,39 punten in klasse I eindigde. Hij werd vierde van zijn jaargang en plaatste zich in het springen met 132,96 punten als reserve-kampioen op de lijsten!


  ENKEL diepvriessperma voorhanden voor 2018

 • News items

  August 15th 2006

  Lancet -zoonThis website uses cookies. This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant.
Learn more